63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Eskişehir'de ″Gece Gözlem Etkinliği″ düzenlendi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi ile Eskişehir Astronomi Topluluğu tarafından düzenlenen “Gece Gözlem Etkinliği”, bilim tutkunlarını bir araya getirdi.

Eskişehir'de ″Gece Gözlem Etkinliği″ düzenlendi
Paylaş:

Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi, Eskişehir Astronomi Topluluğu iş birliğiyle düzenlediği etkinlikle gökyüzüne ilgi duyanları bir araya getirdi. Gökyüzü gözlemleri ve astronomi sohbetleri etkinliğine yaklaşık 650 kişi katıldı.

Etkinlik kapsamında önce çocuklara yönelik uçak maketi atölyesi ve çeşitli bilimsel etkinlikler gerçekleştirildi. Güneş teleskobu ile başlayan gözlem etkinliği, gün batımının, ardından Dünyamızın uydusu Ay’ı teleskoplarla gözlemleme şansı yakaladı.

Gecenin en dikkat çekici anlarından birisi Uluslararası Uzay istasyonunun gözlemcilerin üzerinden geçmesi oldu. Ayrıca düzenlenen soru-cevap bölümleriyle katılımcılar, astronomi hakkında merak ettikleri konuları uzmanlara sorma ve tartışma fırsatı buldu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.