63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Fletcher: Lübnan'da çatışmalar kitlesel yer değiştirmelere yol açıyor

New York, 14 Mart (Hibya) - Birleşmiş Milletler İnsani İşler ve Acil Durum Koordinatörü Tom Fletcher, Lübnan'da tırmanan çatışmaların yol açtığı kitlesel yer değiştirmelere yanıt vermek amacıyla Merkezi Acil Durum Müdahale Fonu'ndan (CERF) 15 milyon dolarlık kaynak ayrıldığını duyurdu.

Fletcher: Lübnan'da çatışmalar kitlesel yer değiştirmelere yol açıyor
Paylaş:

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler ve Acil Durum Koordinatörü Tom Fletcher, Lübnan’daki insani krizin derinleşmesi üzerine acil yardım kararı alındığını açıkladı. 

Fletcher, çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan yüz binlerce kişi için temel ihtiyaçların karşılanmasının öncelikli olduğunu vurguladı.

Ayrılan kaynağın kullanım alanlarına ilişkin bilgi veren Fletcher, "Lübnan'da çatışmalar kitlesel yer değiştirmelere yol açıyor. Artan insani ihtiyaçlara yanıt vermek için Birleşmiş Milletler Merkezi Acil Durum Müdahale Fonu'ndan 15 milyon dolar ayırdım” dedi.

Fletcher, “Bu fon, en çok ihtiyaç duyan insanlara barınma malzemeleri, gıda, sağlık hizmetleri, su ve hijyen de dahil olmak üzere hayat kurtarıcı destek sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Ulusal Su Planı yürürlüğe girdi

Akışın sonuna geldiniz.