63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
3.Sayfa

G20'de Oturma Düzeni Netleşti! Tayyip Erdoğan'ın Yanında 2 Dev Olacak

Antalya'da yapılacak olan G-20 Liderler Zirvesi'nde oturma düzeni belli ölçüde netleşti. Erdoğan'ın solunda Obama, sağında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping olacak.

G20'de Oturma Düzeni Netleşti! Tayyip Erdoğan'ın Yanında 2 Dev Olacak
Paylaş:

Antalya'da 15-16 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan G-20 Liderler Zirvesi çerçevesinde yapılacak oturumlarda, ev sahibi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın solunda ABD Başkanı Barack Obama, sağında ise Çin Devlet Başkanı Xi Jinping bulunacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Angela Merkel ise yuvarlak masada Erdoğan'ın uzağında yer alacak.

ZİRVE PROGRAMI

Milliyet'in diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, zirvenin programı ana hatlarıyla şöyle:

*G20 Antalya Zirvesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Kasım öğlen saatlerinde G-20 üye ve davetli ülke liderleri ile uluslararası kuruluş başkanlarını karşılamasıyla başlayacak. Ardından liderler, çalışma yemeğinde kalkınma ve iklim değişikliği konularını ele alacaklar.

*Liderler, bu oturumu müteakip aile fotoğrafı çektirmelerinin ardından, "Kapsayıcı Büyüme: Küresel Ekonomi, Büyüme Stratejileri, İstihdam ve Yatırım Stratejileri" başlıklı oturumda biraraya gelecekler.

*Başbakan Ahmet Davutoğlu, liderler ve eşleri onuruna bir resepsiyon verecek. Bunu takiben liderler, Erdoğan'ın başkanlığında düzenlenecek çalışma akşam yemeğinde "Küresel Sınamalar: Terörizm, Mülteci Krizi" konusunu ele alacaklar.

*Zirvenin ikinci günü olan 16 Kasım 2015 tarihinde ilk çalışma oturumunda liderler "Dayanıklılığın Artırılması" başlıklı oturumda finansal düzenlemeler, uluslararası vergi gündemi, yolsuzlukla mücadele ve IMF reformu konularını değerlendirecekler. Müteakiben düzenlenecek çalışma öğle yemeğinde ticaret ve enerji konularını ele aldıktan sonra Antalya Bildirgesi ve Antalya Eylem Planı'nı kabul edecekler.

*Zirve, 2016 yılında G20 dönem başkanlığını üstelenecek olan Çin'in Devlet Başkanı tarafından dönem başkanlığı önceliklerine ilişkin yapılacak sunum ile sona erecek.

*Antalya Zirvesi sonuçları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından düzenlenecek basın toplantısı ile dünya kamuoyuna duyurulacaktır.

SOLUNDA OBAMA, SAĞINDA Xİ JİNPİNG

Zirvedeki oturumlarda liderlerin oturma düzeni de netleşti. Oturma düzenin eğer bir değişiklik olmazsa ev sahibi Erdoğan'ın solunda sırayla ABD Başkanı Barack Obama ile İngiltere Başbakanı David Cameron yer alacak. Erdoğan'ın sağında ise Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Avusturalya Başbakanı Malcolm Turnbull bulunacak. Putin ile Merkel ise yuvarlak masada Erdoğan'ın uzağında oturacak.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

3.Sayfa Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Asgari 1300 Ücrette Formül Bulundu

Akışın sonuna geldiniz.