63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Gaziantep Meclisi’nde okul güvenliği ve dönme dolap projesi gündeme geldi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde okul güvenliğini artıracak protokol ve 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı’na yapılması planlanan panoramik dönme dolap projesi görüşüldü.

Gaziantep Meclisi’nde okul güvenliği ve dönme dolap projesi gündeme geldi
Paylaş:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 2026 yılı Mayıs ayı toplantısında, kentte eğitim güvenliği ve turizm yatırımlarına yönelik önemli gündem maddeleri ele alındı.

Toplantı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Uğur başkanlığında gerçekleştirildi.

Mecliste, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanması planlanan “Okul Güvenliğinin Artırılmasına Yönelik

Güvenli Okullar Huzurlu Şehirler İş Birliği Protokolü” oy birliğiyle ilgili komisyona sevk edildi. Protokolle birlikte öğrencilerin daha güvenli ve huzurlu bir eğitim ortamına kavuşması hedefleniyor.

Başkan Vekili Halil Uğur, son dönemde okullarda yaşanan olaylara dikkat çekerek, belediyenin daha önce hayata geçirdiği güvenli park sistemini eğitim kurumlarına da taşımayı amaçladıklarını ifade etti.

Meclisin bir diğer önemli gündem maddesi ise kentin turizm potansiyelini artırması planlanan “Gaziantep Panoramik Gözlem Dönme Dolabı” projesi oldu.

Proje kapsamında, içerisinde 63 metre yüksekliğinde panoramik bir gözlem dönme dolabı kurulması planlanıyor.

Projenin yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirileceğini belirten Uğur, Londra, Macaristan, Çekya ve Uzak Doğu’daki benzer örneklerin incelendiğini söyledi.

Dönme dolabın, kentin 360 derecelik panoramik manzarasını ziyaretçilere sunacağı ifade edildi.

Uğur ayrıca, projenin merkezi konumu nedeniyle ulaşım açısından avantajlı olduğunu, tramvay hattı ve planlanan metro bağlantısıyla vatandaşların kolay erişim sağlayabileceğini belirtti.

Proje alanında ağaç kesilmeyeceğini vurgulayan Uğur, çalışmaların teknik komisyonlarda detaylandırılacağını kaydetti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.