63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Gemlik’te duygu sömürüsüne yönelik denetimler sürüyor

Bursa, 28 Ocak (Hibya) - Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe genelinde vatandaşların duygularını istismar ederek haksız kazanç elde eden kişilere yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Gemlik’te duygu sömürüsüne yönelik denetimler sürüyor
Paylaş:

Çarşı merkezi, alışveriş merkezleri çevresi ve pazar yerlerinde gerçekleştirilen kontrollerde, ilçe içi ve il dışından geldikleri belirlenen, kendilerini yardım ve ihtiyaç sahibi olarak tanıtarak esnaf ve vatandaşlardan para talep eden kişilere yönelik uygulama yapıldı. Denetimlerde, “hastanede yakını olduğu” veya “ameliyat olacağı” gibi ifadelerle duygu sömürüsü yaptığı tespit edilen kişilere müdahale edildi.

Zabıta ekiplerince, dilencilik yoluyla elde edildiği belirlenen paralara el konulurken, söz konusu paralar kamuya geçirilmek üzere encümene sevk edildi. Ayrıca dilencilik yaptığı belirlenen kişilere, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. maddesi kapsamında idari para cezası uygulandı.

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, denetimlere ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaşların iyi niyetini istismar eden kişilere karşı uygulamaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek, bu tür durumlarla karşılaşılması halinde Zabıta Müdürlüğü’ne bildirimde bulunulmasını istedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.