63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
HALİLİYE BELEDİYESI

GÖBEKLİTEPE’Yİ HALİLİYE BELEDİYESİ İLE TANIYORLAR

Haliliye Belediyesi, milattan önce 10 bin yıllarına dayanan geçmişiyle tarihin bilinen en eski yapıtlarının bulunduğu Göbeklitepe’nin tanıtımına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında Göbeklitepe Ortaokulu öğrencilerine tarihin ‘sıfır’ noktasını tanıttı. Göbeklitepe’yi ilk kez görme imkanı bulunan öğrenciler, 12 bin yıllık tarihi de Haliliye Belediyesinin aracılığıyla yerinde görmüş oldu.

GÖBEKLİTEPE’Yİ HALİLİYE BELEDİYESİ İLE TANIYORLAR
Paylaş:

 

Tarihin bilinen en eski yapıtı olan Haliliye İlçesinde yer alan Göbeklitepe’nin “Daha eskisi yok” sloganıyla tanıtımını yürüten Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla başlatılan “Gençler tarihin sıfır noktasında” çalışması kapsamında Göbeklitepe Ortaokulu öğrencileri Göbeklitepe’ye götürüldü. Göbeklitepe’nin tanınması ve dünya genelinde neden bu kadar önemli olduğunu bilincinin öğrencilere aşılanması amacıyla yürütülen çalışmada, okullarının önünden minibüslerle alınan öğrencilere, çeşitli hediyelerde de taktim edildi.

Göbeklitepe’yi ilk defa görme ve tanıma imkanı bulunan öğrencilere, rehber eşliğinde tarihi konusunda bilgiler verildi. Göbeklitepe’deki tarihi kalıntıları merakla inceleyen öğrenciler, 12 bin yıllık tarihin önünde hatıra fotoğrafları çektirdi.

Göbeklitepe’yi ilk defa gördüklerini ve tarih kitaplarında yer alan yapıtı yerinde gördükleri için mutluluk duyduklarını ifade eden öğrenciler, kendilerine bu imkanı sunan Haliliye Belediyesine ve Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkür ettiklerini söylediler.

 

 

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

HALİLİYE BELEDİYESI Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et AK Parti'de Erken Seçimin 4 Gerekçesi

Akışın sonuna geldiniz.