63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Gümüş düşük hacimli işlemlerde ons başına 76 dolara geriledi

İstanbul, 16 Şubat (Hibya) - Gümüş, Pazartesi günü yüzde 1'den fazla düşüşle ons başına 76 dolara geriledi ve önceki seanstaki kazançlarını tersine çevirdi.

Gümüş düşük hacimli işlemlerde ons başına 76 dolara geriledi
Paylaş:

Ancak ABD, Çin ve diğer ülkelerdeki piyasa tatilleri nedeniyle işlem hacimleri düşük seviyede kaldı. 

Cuma günü, zayıf ABD enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl içinde faiz indirimine gideceği beklentilerini güçlendirmesinin ardından, beyaz metal yaklaşık yüzde 3 yükselmişti.

Piyasalar şu anda Temmuz ayında Fed'in faiz indirimine gideceğini fiyatlıyor ve Haziran ayında da böyle bir hareketin gerçekleşme olasılığı yüksek. 

Yatırımcılar şimdi ABD para politikası görünümüyle ilgili daha fazla ipucu için Fed'in son toplantı tutanaklarına ve Fed'in tercih ettiği çekirdek PCE fiyat endeksi raporuna yöneliyor.

Bu arada, Çin anakarasındaki piyasalar bu hafta Çin Yeni Yılı tatili nedeniyle kapalı. Çinli yatırımcılar son haftalarda değerli metallerde spekülatif bir artışa neden olmuş ve yetkilileri çeşitli önlemlerle piyasa risklerini azaltmaya sevk etmişti. 

Gümüş, Ocak ayı sonunda ons başına 120 doların üzerine çıkarak zirveye ulaştıktan sonra, piyasa duyarlılığının tersine dönmesiyle bu ayın başında 64 dolar civarına geriledi.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.