63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
Haliliye

HALİLİYE’DE, RAMAZAN GECESİNE “MEHTER” DAMGASINI VURDU

Haliliye Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve bölgenin tek mehter takımı olan Mehteran-ı Haliliye, Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında sahne aldı. İzleyenlerin büyük beğenisini toplayan mehter konserinin ardından konuşma yapan Başkan Fevzi Demirkol, “Mehteran-ı Haliliye, önemli günlerde aziz milletimize, ecdat yadigârı mehter marşlarını sunacaklardır” dedi.

HALİLİYE’DE, RAMAZAN GECESİNE “MEHTER” DAMGASINI VURDU
Advert
Paylaş:

Haliliye Belediyesi bünyesinde kurulan 33 kişiden oluşan bölgenin tek mehter takımı olan Mehteran-ı Haliliye, Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında Turgut Özal Parkında vatandaşlarla buluştu. Başkan Fevzi Demirkol, Belediye Meclis Üyesi Metin Çadırcı, Karaköprü Belediye Meclis Üyesi Bekir Akyol’un da katıldığı konserde mehter marşlarını seslendiren Mehteran-ı Haliliye, izleyenlerden tam not aldı.

Konserin ardından sahneye çıkarak mehter takımını tebrik eden Başkan Demirkol, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Daha önceki senelerde gelen sizden gelen yoğun istek üzerine, başka vilayetlerden mehter takımlarını burada misafir etmiştik. O mehter takımları, sizlere mehter marşlarını icra etmişlerdi. Hamt olsun, sizlerden gelen yoğun talep üzerine Haliliye Belediyesi mehter takımını kurduk. Mehteran-ı Haliliye, önemli günlerde aziz milletimize, ecdat yadigârı mehter marşlarını sunacaklardır. Bu gösterimiz devam edecektir. Ramazan’ınız mübarek olsun. Sağlıkla, mutlulukla, huzurla Cenab-ı Hakk sizleri bu bayrama ve nice bayramlara eriştirsin diyorum.”

 

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Haliliye Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.