63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Hasan Ali Yücel Konak’ta anıldı

Konak Belediyesi, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) İzmir Şubesi iş birliğiyle, Cumhuriyet aydınlanmasının unutulmaz ismi Hasan Âli Yücel’i aramızdan ayrılışının 65. yılında düzenlenen etkinlikle andı.

Hasan Ali Yücel Konak’ta anıldı
Paylaş:

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, anma programında yaptığı konuşmada Yücel’in ülke genelinde yaktığı aydınlanma meşalesinin Konak Belediyesi’nin çalışmalarında yol gösterici olduğunu vurguladı:
“Onun ülkede yaktığı meşale bizim açtığımız kütüphanelerimizde, sanat etkinliklerimizde, kreşlerimizde ve eğitimi desteklediğimiz her alanda bize rehber oluyor. Bugün zor koşullardan geçiyoruz, ama onların en zor zamanlarda neler yaptığını unutmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu aydınlanma meşalesi Konak’ta, İzmir’de hiç sönmeden yanacak.”

YKKED İzmir Şube Başkanı Özgün Utku ise Can Yücel’in babası Hasan Âli Yücel için yazdığı “Ben Hayatta En Çok Babamı Sevdim” şiirini okuyarak, Yücel’in devrim niteliğindeki çalışmalarını ve başarılarla dolu yaşamını katılımcılarla paylaştı. Utku, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Konak Belediyesi ve sanatçılara teşekkür etti.

Etkinlikte, Köy Enstitüsü mezunlarının çocukları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş yer alırken, şiirler, türküler ve marşlarla kültürel mirasın geleceğe taşınması vurgulandı. Katılımcılar, hem eğitici hem de unutulmaz bir anma deneyimi yaşadı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.