63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

İBB: ÇEM'e ilişkin iddiaları destekleyen herhangi bir bulgu yok

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Eyüpsultan Güzeltepe Çocuk Etkinlik Merkezi’ne (ÇEM) ilişkin iddialarla ilgili yapılan açıklamada, kamera kayıtlarında iddiaları doğrulayan bir bulguya rastlanmadığı, idari ve adli sürecin titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.

İBB: ÇEM'e ilişkin iddiaları destekleyen herhangi bir bulgu yok
Paylaş:

İBB bünyesinde hizmet veren Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezlerine yönelik iddialara ilişkin yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, 127 merkezde 1.126 öğretmen ve 12 bin 696 çocuk kapasitesiyle hizmet verildiği, merkezlerin tüm fiziki ve idari koşullarının çocukların güvenliği ve sağlıklı gelişimi esas alınarak oluşturulduğu belirtildi.

İBB açıklamasında, Eyüpsultan Güzeltepe Çocuk Etkinlik Merkezi’nde yaşandığı iddia edilen olayın ilk andan itibaren mevzuat çerçevesinde ele alındığı ifade edildi. Çocuğun vücudundaki morluğun fark edilmesinin ardından durumun tutanak altına alındığı, ailenin derhal bilgilendirildiği ve emniyet birimleri ile adli makamlarla eşgüdüm içinde hareket edildiği kaydedildi. Merkeze ait tüm kamera kayıtlarının ilgili idari ve adli mercilere eksiksiz şekilde iletildiği bildirildi.

Yapılan incelemelerde kamera görüntülerinde iddiaları destekleyen herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtilirken, başlatılan idari inceleme ve teftiş çalışmalarının sürdüğü, sonuçların kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılacağı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, aileyle yapılan görüşmelerde farklı tarihlerde iletilen beyanlar arasında çelişkiler bulunduğunun tespit edildiği ve bu durumun yetkili mercilerin bilgisine sunulduğu ifade edildi. İBB’nin her koşulda çocuğun üstün yararını esas aldığı ve aileyle iletişim kanallarının açık tutulduğu belirtildi.

İBB, adli süreç devam ederken ve somut bilgi ile belge bulunmamasına rağmen bazı basın organlarında Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezlerini hedef alan asılsız ve dezenformasyon içeren yayınlar yapıldığını belirterek, bu yayınlara karşı hukuki süreç başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, merkezlerin kurumsal itibarını, çocukların güvenliğini ve ailelerin huzurunu zedelemeye yönelik yayınlara karşı tüm yasal hakların kararlılıkla kullanılacağı ifade edildi.

Kamuoyundan, resmi açıklamalar dışındaki spekülatif ve doğrulanmamış bilgilere itibar edilmemesi istendi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.