63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

İkon Menkul: BIST-100 endeksinin, hafif satıcılı bir açılış ile başlamasını bekliyoruz

İstanbul, 23 Haziran (Hibya) - İkon Menkul'un analizine göre BIST-100 endeksinin, yeni işlem gününe hafif satıcılı bir açılış ile başlaması bekleniliyor.

İkon Menkul: BIST-100 endeksinin, hafif satıcılı bir açılış ile başlamasını bekliyoruz
Paylaş:

İkon Menkul, yeni işlem gününde, Asya seansında işlem gören endeks ve endeks vadeli işlem sözleşmelerinin fiyatlama davranışlarına bakıldığında, kısa vadede zayıf bir görünümün devam ettiğini duyurdu. Analiz şöyle:

"Yurt İçi Ekonomi Gündemi

Haftanın son işlem gününe pozitif bir başlangıç yapan BIST-100 endeksinin gün içerisinde 9.146-9.259 bölgesi aralığında geniş bir bantta dalgalandığı ve günü % 1,11 değer kazanımıyla 9.203 puandan tamamladığını gördük. İşlem hacmi yaklaşık 80 milyar TL olarak gerçekleşti.

Günü 72 hisse senedi değer kazanımıyla tamamlarken, 24 hisse senedi düşüş gösterdi. Endekse puan bazında TCELL, EREGL, THYAO, ASELS ve SAHOL pozitif yönde katkı yaparken, BIMAS, GRTHO, RALYH, AEFES ve MAGEN negatif katkı yaptı. Sektör bazında, Metal Ana ve Turizm diğer sektörlere görece pozitif ayrışırken, Spor ve Bilişim negatif ayrıştı.

Cuma günü Avrupa borsaları İngiltere borsası hariç günü yükseliş ile tamamladı. ABD borsaları günü karmaşık bir seyirle tamamladı. Yeni işlem gününde, Asya seansında işlem gören endeks ve endeks vadeli işlem sözleşmelerinin fiyatlama davranışlarına bakıldığında, kısa vadede zayıf bir görünümün devam ettiği izleniyor.

BIST-100 endeksinin, yeni işlem gününe hafif satıcılı bir açılış ile başlamasını bekliyoruz.

Bugün, Yurt içerisinde saki veri akışı izlenirken, global tarafta Haziran ayına ilişkin açıklanacak olan öncü PMI dataları yakından izlenecek. Ayrıca, gün içerisinde Orta Doğu’da yaşanan gelişmelere ve jeopolitik risklere yönelik haber akışları ve açıklamalar yakından takip edilecektir. 

Yurt Dışı Ekonomi Gündemi

İsrail – İran arasındaki jeopolitik gerilimlere ABD’de dahil oldu. Trump, İran’ın 3 farklı nükleer tesisine saldırıldığını ve operasyonların başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi.

İran Meclisi’nde Hürmüz Boğazı’nın kapatılması gündeme getirildi. Ancak, henüz resmi bir karar bulunmuyor.

ABD’nin İran’a düzenlediği saldırılar ve Hürmüz Boğazı’nın kapatılacağına yönelik endişelerle petrol piyasası yeni haftaya yukarı yönde gapli başladı."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.