63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
YEREL

ilk teravih namazı kılındı

Şanlıurfa’da İlk teravih namazında vatandaşlar camilere akın etti.

ilk teravih namazı kılındı
Advert
Paylaş:

Şanlıurfa’da İlk teravih namazında vatandaşlar camilere akın etti.

 Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesinde vatandaşlar Ramazan ayını ilk teravih namazı için camilere akın etti.

11 Ayın Sultanı Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak isteyen vatandaşlar camilere akın etti.

Şanlıurfalılar teravih namazı için ulu camii-Balıklıgöl Camii, Eyüp peygamberin Camii gibi urfa’nın büyük camilerini tercih etti.

Şanlıurfa’da Camileri dolduran vatandaşlara teravih namazı öncesinde din görevlileri tarafından ramazan ayının önemi hakkında vaazlar verildi. Ezanın okunmasıyla her yaştan çok sayıda kişi saf tutarak, teravih namazını kıldı. Camilerin iç bölümlerine sığamayan vatandaşlar avluda saf tuttu. Tüm camilerde teravih kılmak isteyen kadınlar için ayrı bir alan oluşturulurken, aileleriyle birlikte camilere gelen çocuklarda ilk teravih namazını kıldı.

Urfalılar büyük camileri tercih etti Yatsı ezanıyla çok sayıda kişi Balıklı göl Platosu’ndaki Dergâh ve Hasanpaşa ve ulu camii-Eyüp peygamberi camilerinde saf tutarak, ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı.

 

İlk teravih namazı için ulu camii-Balıklıgöl Camii, Eyüp peygamberin Camii gibi Şanlıurfalılar, Ramazan ayına ulaşmanın verdiği coşkuyu yaşadıklarını, Ramazan ayının ilk teravih namazını kılacak olmanın verdiği heyecanı yaşadıklarını dile getirdi. Namaz için özellikle ulu camii-Balıklıgöl Camii, Eyüp peygamberin  Camii’ni tercih ettiklerini dile getiren vatandaşlar, ulu camii-Balıklıgöl Camii, Eyüp peygamberin Camii’nin ayrı bir manevi havası olduğunu söyledi.

 

Namaz öncesinde, Hz. Eyüp peygamberin türbesini ziyaret ederek burada dua eden vatandaşlar, ardından camiye geçerek teravih namazını kıldı.

 

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

YEREL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Buhara'da Gençlik Merkezinin Temeli Atıldı

Akışın sonuna geldiniz.