63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

İran Dışişleri Bakanı Araghchi’nin Beyrut temasları

Beyrut, 3 Haziran (Hibya) - İran Dışişleri Bakanı Seyyid Abbas Araghchi, Beyrut’ta Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn ve Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Youssef Rajji ile görüşme gerçekleştirdi.

İran Dışişleri Bakanı Araghchi’nin Beyrut temasları
Paylaş:

Üst düzey Lübnanlı yetkililerle diplomatik istişarelerde bulunmak üzere Beyrut'u ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Araghchi, Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alındı.

Araghchi, Lübnanlı mevkidaşı Youssef Rajji ile bir araya geldi. İki üst düzey diplomat, görüşmelerinde ikili ilişkileri ve önemli bölgesel gelişmeleri ele aldı.

Araghchi, İran ve Lübnan arasındaki uzun süreli ve olumlu bağları vurguladı ve İran'ın siyasi, ekonomik ve ticari iş birliği de dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde bağları genişletmeye hazır olduğunu yeniden teyit etti.

Rajji ise Lübnan halkının İran'ın binlerce yıllık zengin tarihi ve medeniyetine duyduğu derin saygıyı dile getirerek, Lübnan'ın İran ile çeşitli alanlarda ikili ilişkilerini genişletme isteğine değindi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.