63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

İran ve Ukrayna tarafından gelecekler riskli varlıkları şekillendirecek

İstanbul, 26 Şubat (Hibya) - Pusula Yatırım, İran-ABD ve ABD-Ukrayna’dan gelecek haber akışları riskli varlıkları şekillendireceğini bildirdi.

İran ve Ukrayna tarafından gelecekler riskli varlıkları şekillendirecek
Paylaş:

Pusula Yatırım'ın değerlendirmesinde, küresel piyasaların net bir şekilde Cenevre’ye doğru hazırlanma odağını sabahtan oluşturduğu belirtildi. Bugünün öneminin yalnızca müzakere bakımından değil özellikle nükleer sözleşme için son gün olduğunu hatırlatırlatılırken şu bilgiler verildi:

"Nükleer anlaşma için ortam oluşturulmaması belirsizliği artırma riskine sahip olması nedeniyle bugünkü yapılacak görüşme diğer müzakerelere kıyasla daha kıymetli hale geldi. ABD-Ukrayna görüşmesinde ise çok önem atfedilmemesinin nedeni savaşın diğer parçası Rusya’nın olmamasından kaynaklanıyor.

Cenevre’deki müzakereler Türkiye saatiyle 11’de başlayacak olup haber akışlarının özellikle öğleden sonra yoğunlaşması beklenebilir. Görüşme öncesi İran Dışişleri Bakanı Arakçi’nin “hem savaşa hem barışa hazırız” mesajını dikkate almakta fayda var.

İç tarafta MSCI’ın KLRHO aksiyonu ve Morgan Stanley’in değerlemelere dair endişesinin ardından 14 binin altına hızlıca inen endeks takip ettik. MSCI’nın aldığı aksiyonu dün detaylı bir şekilde sizlere anlattık. Aynı fikirlerimizi korumakla birlikte uyarının yanı sıra önümüzdeki dönemde “endekse ekleme yapmıyorum” gibi olası mesajların da senaryolar arasında yer alması gerektiğini hatırlatırız.

4.çeyrek finansallarını almaya devam ediyoruz. Kısaca özetlemek gerekirse DURKN(olumlu), NTGAZ(olumlu), PNLSN(olumlu), RGYAS(olumlu), TRILC(olumlu) diyebiliriz.

SPK, 2 yeni halka arzı onayladı. GENTS iştiraki Gentaş Kimya ve ödeme hizmetleri tarafında faaliyet gösteren MetropolCard halka arzı onaylandı.

Yeni günde 13555 üzeri kalıcılık arıyor olacağız. İran-ABD ve ABD-Ukrayna’dan gelecek haber akışları riskli varlıkları şekillendirecektir."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.