63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

İzmir’de lise öğrencilerine “dijital şiddet” ve güvenli internet eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, lise öğrencilerine yönelik “Dijital Haklar ve Dijital Şiddet” eğitimleri başlattı. Eğitimlerde gençlerin dijital dünyada karşılaşabileceği risklere karşı bilinçlendirilmesi ve haklarını koruma yollarının öğretilmesi amaçlanıyor.

İzmir’de lise öğrencilerine “dijital şiddet” ve güvenli internet eğitimi
Paylaş:

Belediyeden yapılan açıklamada, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Çalışmaları Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Lisedeyiz” projesi kapsamında eğitimlerin hem okullarda hem de Genç İzmir Bornova Macera Park Gençlik Yerleşkesi’nde düzenlendiği belirtildi.

Eğitimlerde siber zorbalık, çevrim içi taciz, dijital şiddet türleri, kişisel verilerin korunması ve güvenli internet kullanımı gibi başlıkların ele alındığı aktarıldı. Programda ayrıca toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin dijital ortama yansımaları ve dijital riskler konusunda farkındalık çalışmaları yapıldığı ifade edildi.

Yetkililer, eğitimlerin interaktif şekilde yürütüldüğünü belirterek, “Gençlerin dijital çağın olanaklarından güvenle yararlanması ve haklarını bilen bireyler olarak güçlenmesi hedefleniyor” değerlendirmesi yapıldı. Eğitimlerin önümüzdeki dönemde de devam edeceği kaydedildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.