63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

İzmir'de ″Sağlık Hizmetlerinde Yerel Yönetim Vizyonu Çalıştayı″ düzenlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Tabip Odası iş birliği ile Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Zübeyde Hanım Huzurevi’nde “Sağlık Hizmetlerinde Yerel Yönetim Vizyonu Çalıştayı” düzenlendi.

İzmir'de ″Sağlık Hizmetlerinde Yerel Yönetim Vizyonu Çalıştayı″ düzenlendi
Paylaş:

Çalıştayda yerel yönetimlerin sağlık hizmetlerindeki rolüyle ilgili önemli mesajlar veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “İyi bir kadro ile bazı çalışmaları zaten başlattık ama gerçekten yapabileceğimizin en iyisi yapıp Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz. Yarın iktidar bizde olduğunda da aynı şeyi söylemeli ve yapmalıyız. Yerel yönetimler sağlık hizmetlerinde daha aktif olmalı, daha fazla yer almalı” dedi.

Bir hekim olarak yerel yönetici olunca sağlık hizmetlerinde belediyelerin rolüne dair daha net bir görüş elde ettiğini belirten Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sağlık metalaştırıldıktan sonra sağlık hizmeti artık bazı insanlar için kazanç kapısı oldu. Bu ülkede her şeyin rantı üzerine hesap yapanlar sağlık hizmetinin de kamunun elinden alınıp özel sektöre verilmesi ile ilgili bir politikaya bu ülkenin değerli insanlarını mahkum ettiler. Belediyeler burada yok. Belediyelerde sağlık hizmeti görülsün diye kimse düşünmüyor. İnşallah iktidar olursak biz düşüneceğiz. Bizi kahreden bir sürü olay yaşıyoruz ve muhtemelen yaşamaya devam edeceğiz. Bunlara duyarsız kalmakla mücadele etmek arasında seçim yapıyoruz. Biz mücadele ediyoruz.”

Çalıştay, yerel yönetimlerin sağlık alanındaki vizyonlarını şekillendirecek stratejiler geliştirmeyi ve sağlık hizmetlerinin yerel ihtiyaçlara uygun şekilde sunulmasını sağlamak için çözüm önerileri oluşturmayı hedefliyor.

Çalıştay kapsamında katılımcılar belirli sağlık hizmetleri konularına göre küçük gruplara ayrıldı ve her grup o konuda derinlemesine tartıştı. Çalışma grupları, yerel sağlık hizmetlerine yönelik mevcut sorunları ve olası çözüm yollarını keşfetmek amacıylafikir alışverişleri yapıldı. Program boyunca görüşmeler raportörler tarafından sistematik şekilde kaydedilecek ve her masanın oturumu sonunda elde edilen sonuçlar, analitik bir yapıda “Çalıştay Masası Sonuç Raporları” olarak raporlanacak.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.