63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

İzmirli sporcu Tuna, Manş yolcusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün otizmli ultra maraton yüzücüsü Tuna Tunca, Manş Denizi’ni geçmek için İngiltere’den Fransa'ya yüzecek. 22 yaşındaki yüzücü 34 kilometrelik geçişi başarıyla tamamlaması halinde Manş Denizi'ni yüzerek geçen otizmli ilk Türk sporcu olarak tarihe geçecek.

İzmirli sporcu Tuna, Manş yolcusu
Paylaş:

İngiltere’nin doğu kıyısında yer alan Dover kentinden Fransa kıyılarına yüzecek Tunca’nın start gününü, Manş geçişlerini denetleme ve onaylama yetkisine sahip organizasyonun komitesi deniz ve hava koşullarının uygunluğuna göre belirleyecek. Geçişin 12-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanıyor. Ulusal ve uluslararası yüzme yarışlarında bugüne kadar 50’ye yakın madalya kazanan Tunca’nın Manş deneyimi, otizmin bir engel değil, nöroçeşitliliğin bir parçası olduğunu hatırlatmayı amaçlıyor.

Tunca’ya Manş geçişinde annesi Gül Nur Tunca ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ve Triatlon Milli Takım Antrenörü Mert Onaran’ın da içinde olduğu rehber tekne eşlik edecek.

Manş geçişi öncesi kulübü ziyaret eden Tunca’yı İngiltere’ye uğurlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ertuğrul Tugay, “Özel bireyler başta olmak üzere tüm yetenekli sporcularımızın hayallerine ulaşabilmelerine vesile olabilmek ve sporda fırsat eşitliği sağlamak adına önemli ve kararlı adımlar atıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın spora ve sporcuya olan desteği her alanda artarak sürecek, bizler de ulusal ve uluslararası arenada kulübümüzü ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.  

Karaburun ve Urla’da günde 20 kilometreye varan açık deniz antrenmanları yaparak yarışa hazırlandıklarını belirten antrenör Mert Onaran, “Yoğun deniz antrenmanları ile Tuna’nın fiziksel ve zihinsel dayanıklılığını daha da geliştirdik. İlk Manş geçişimiz olumsuz hava koşulları nedeniyle yarıda kalmış, o gün geçiş yapan 8 yarışmacı da tekneye geri çağrılmıştı. Tuna’nın yarım kalan hayalini gerçekleştireceğine inancımız tam, başaracağız” ifadelerini kullandı. 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.