63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

James Webb Uzay Teleskobu, Jüpiter’deki kutup ışıklarıyla ilgili yeni detaylar yakaladı

Washington, 12 Mayıs (Hibya)- Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA),James Webb Uzay Teleskobu'nun Jüpiter’deki kutup ışıklarıyla ilgili yeni detaylar yakaladığını bildirdi.

James Webb Uzay Teleskobu, Jüpiter’deki kutup ışıklarıyla ilgili yeni detaylar yakaladı
Paylaş:

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA),James Webb Uzay Teleskobu'nun Jüpiter’deki kutup ışıklarıyla ilgili yeni detaylar yakaladığını duyurdu.

Açıklamada "Jüpiter’de gözlemlenen bu dans eden ışıklar, Dünya’da görülenlerden yüzlerce kat daha parlak. Webb’in gelişmiş hassasiyeti sayesinde, gökbilimciler bu olguyu inceleyerek Jüpiter’in manyetosferini daha iyi anlamaya çalışıyorlar.Auroralar, yüksek enerjili parçacıklar bir gezegenin atmosferine manyetik kutuplarının yakınından girdiğinde ve gaz atomları ya da molekülleriyle çarpıştığında oluşur. Dünya’da bu olaylar Kuzey ve Güney Işıkları olarak bilinir. Jüpiter’deki auroralar yalnızca devasa büyüklükte değil, aynı zamanda Dünya atmosferindekilerden yüzlerce kat daha enerjiktir. Dünya’daki auroralar, Güneş fırtınaları sonucu oluşur  Güneş’ten gelen yüklü parçacıklar üst atmosfere ulaştığında, gazları uyarır ve bu gazlar kırmızı, yeşil ve mor tonlarında parlamaya başlar." denildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.