63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Jeopolitik gerilimlerin etkisiyle petrol fiyatları yükseldi

İstanbul, 4 Şubat (Hibya) - Jeopolitik gerilimlerin etkisiyle, Brent ham petrol vadeli işlemleri varil başına 68 dolara, Batı Teksas ham petrol (WTI) vadeli işlemleri ise varil başına 64 dolara yükseldi.

Jeopolitik gerilimlerin etkisiyle petrol fiyatları yükseldi
Paylaş:

ABD'nin Arap Denizi'nde bir uçak gemisinin yakınında İran'a ait bir insansız hava aracını düşürmesinin ardından jeopolitik gerilimler yeniden tırmanırken, petrol vadeli işlemleri önceki seanstaki kazançlarını sürdürdü.

Olay enerji piyasalarını tedirgin etse de, ABD Başkanı Donald Trump diplomatik kanalların açık olduğunu vurguladı ve Beyaz Saray, ABD-İran görüşmelerinin hala Cuma günü yapılacağını doğruladı. Gerilimi artıran bir diğer olay ise, İran gemilerinin Hürmüz Boğazı'ndan geçen ABD bayraklı bir petrol tankerine saldırması oldu. ABD Merkez Komutanlığı, IRGC'nin Stena Imperative gemisini taciz ettiğini açıkladı.

The American Petroleum Institute (API) verileri, ABD ham petrol stoklarının geçen hafta 11,1 milyon varil düştüğünü gösterdi ve bu rakam, resmi rakamlarla doğrulanması halinde Haziran ayından bu yana en büyük düşüş olacak. 

Öte yandan, Rusya dahil Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC+), petrol talebinin Mart veya Nisan ayından itibaren kademeli olarak artmasını bekliyor ve 1 Mart'ta ilk çeyrekteki duraklamanın ardından aylık üretim artışlarına devam edilip edilmeyeceğine karar verecek.
 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.