63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
Karaköprü

KARAKÖPRÜ’DE EV HANIMLARI MUTLU

Karaköprü Belediyesi, kadınları üretkenliğe teşvik etmek için açtığı kurslar yoğun ilgi görüyor. Kurslara katılan Karaköprülü kadınlar hem meslek öğreniyor. Hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor.

KARAKÖPRÜ’DE EV HANIMLARI MUTLU
Advert
Paylaş:

Karaköprü Belediyesi, kadınları üretkenliğe teşvik etmek için açtığı kurslar yoğun ilgi görüyor. Kurslara katılan Karaköprülü kadınlar hem meslek öğreniyor. Hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor.

 

Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren kültür merkezindeki, kurslara katılan Karaköprülü kadınlar meslek sahibi oluyor.

 

Kültür merkezinde usta öğreticiler tarafından verilen; dikiş-nakış, iğne oyası, kuaförlük, resim, mefruşat gibi kurslarda el becerilerini geliştiren kadınlar, diğer yandan da aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

 

Karaköprü Belediyesi Kültür Merkezine gelen kursiyerler, kadınlara bu imkanı sunan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür etti.

 

Karaköprü Kültür Merkezinde kendisini iyi hissettiğini belirten Zübeyde Doğan isimli kursiyer, “Karaköprü Belediyesi, kültür merkezine geliyorum. Buraya gelişimde ki en büyük neden hem madden hem de manen bana çok faydası oluyor. Burada yaptığımız işlerle hem kendime hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorum. Hocalarımızın bize katkıları ile değişik çalışmalar yapıyoruz. Burada kendimizi iyi hissediyoruz. Çevremdeki herkese kültür merkezine gelmelerini tavsiye ediyorum. Başkanımız kadınlarla empati kuruyor.  Evde çalışmayan kadınlara yönelik projeler geliştiriyor. Bize bu imkanları sunan Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli’ye teşekkür ediyorum” dedi.

 

7 yıldır Karaköprü Belediyesi Kültür Merkezinde Usta öğretici kuaför olan Mahide Yüksel ise, “Buradaki öğrencilerimizin geneli ev hanımı… Burada onlara kuaförlük ile ilgili dersler veriyoruz. Saç boyama, röfle, kesim, fön gibi eğitimler veriyoruz.  Burada öğrendiklerini normal hayatta da kullanıyorlar. Mesela bir çok kursiyerimiz burada aldığı eğitimden sonra işyeri açarak evine ekmek götürüyor. Karaköprü Belediyesi bize bütün imkanları sunuyor. Ev hanımlarını Karaköprü Belediyesi Kültür Merkezinde ki kurslara bekliyoruz. Buraya gelsinler. Güzel bir imkan var burada.. Gelsinler burada meslek öğrensinler.  Ben buradan bize bu imkanları sunan Metin Baydilli başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Karaköprü Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.