63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, ABD’li mevkidaşı Blinken ile telefonda görüştü

Doha, 19 Ocak (Hibya) – Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, ABD’li mevkidaşı Blinken ile telefonda görüştü
Paylaş:

Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Al Sani, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken'den bir telefon aldı.

Görüşmede, iki ülke arasındaki yakın stratejik ilişkiler ve bunları destekleme ve güçlendirme yolları ele alındı. Ayrıca, Suriye'deki gelişmelerin yanı sıra Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasının tam olarak uygulanmasını ve esir ve rehinelerin değişimini sağlama yolları da ele alındı.

Al Sani, Katar Devleti'nin, iki tarafın ateşkes anlaşmasının uygulanması ve esir ve rehinelerin değişimi konusunda kararlılık göstermeleri yönündeki umutlarını dile getirdi.

Blinken ise Katar'ın anlaşmaya varılmasına katkıda bulunan rolü ve sürekli çabalarından dolayı ABD'nin takdirini dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.