63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Katar ve Mısır Dışişleri Bakanları telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Doha, 26 Mayıs (Hibya)-Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Mohammed bin Abdulrahman Al Thani ile Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdelatty arasında telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Katar ve Mısır Dışişleri Bakanları telefon görüşmesi gerçekleştirdi
Paylaş:

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı  Al Thani, Mısır Dışişleri Bakanı Abdelatty ile telefon görüşmesi yaptı.

Taraflar, iki ülke arasındaki iş birliği ilişkilerini ve bu ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik adımları ele aldı.

Görüşmede ayrıca ABD ile İran arasında yürütülen arabuluculuk çabaları da gündeme geldi.

Tarafların, bölgede gerilimin azaltılmasına yönelik arabuluculuk girişimlerinin desteklenmesi ve tarafların bu sürece olumlu yanıt vermesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, krizin kök nedenlerinin diyalog ve barışçıl yöntemlerle çözülmesinin bölgesel istikrar açısından önem taşıdığı ifade edildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.