63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
YEREL

KAYA; "URFA VE TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTIK”

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, hem Şanlıurfa için hem de Türkiye için önemli iki tane projeye imza attıklarını söyledi.

KAYA; "URFA VE TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTIK”
Advert
Paylaş:

 

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, hem Şanlıurfa için hem de Türkiye için önemli iki tane projeye imza attıklarını söyledi.

 

Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından Rekabetçi Sektörler Programına sunularak finansal destek alan Hububat Lisanslı Depoculuk Kurulumu için Teknik Destek Projesi Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya,  Avrupa Birliği’nden hem Pamuk Lisanslı hem de Hububat Lisanslı Depo Projesi için  Hibe desteği aldıklarını ve bununla birlikte hem Türkiye hem de Şanlıurfa için önemli projelere imza attıklarını söyledi.

 

 

Şanlıurfa ekonomisinin gelişimine katkı sunmak ve Şanlıurfa’daki tarım ticaretinin rakabet gücünü arttırmak üzere Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından yürütülen Avrupa Birliği ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen Hububat Lisanslı Depoculuğunun bir ekip çalışmasıyla devam ettiğini hatırlatan Başkan Kaya, Pamuk lisanslı Depo Projesi hakkında da bilgiler verdi.  Pamuk Lisanslı Depo Projesi’nin gelecek sezona yetişeceğini de kaydeden Kaya, Projelerin üretici ve sanayici açısından önemine de değindi.

 Kaya;  "Projeye verdikleri destekten dolayı; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e Bilim, Sanayi ve Tekonoloji Bakanımız Fikri Işık’a, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Bilim , Sanayi ve Tekonoloji Bakanlığı çalışanlarına TOBB Yetkililerine, Avrupa Birliği Delegasyonuna ve emeği geçen herkese ederim.” diye konuştu.

 

Şanlıurfa Ticaret Borsası İPA Koordinatörü Prof. Dr. Turan Binici ise;  Lisanslı depoculuğun sağlıklı, güvenli ve sigortalı depolama, Ürün satış döneminin bütün bir yıla yayılması, teminat gösterilerek uygun koşullarda kredi kullanılmaıs gibi faydalarının olduğunu anlattı.

 

Nevali Otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Enver Yalçın, Ümit Erol, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Salih Aydemir, Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Eyyüpoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri,  Disiplin Kurulu ÜyeleriHububat Lisanslı depo Projesi  Teknik Detek Ekibi Takım Lideri, Alexander Belozertsev, Çevre illerden kurum kuruluş amirleri, ilçe Ziraat Odaları Temsilcileri, sektörle ilgili kurum ve kuruluşlar, banka temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

YEREL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.