63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Kısacık: Adanalıların arzusu Çukurova Kapalı Basınçlı Sulama Projesi’nin başlamasıdır

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Kısacık, Adanalı çiftçilerin genel talebi olan Çukurova Kapalı Basınçlı Sulama Projesi’ni Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Kısacık: Adanalıların arzusu Çukurova Kapalı Basınçlı Sulama Projesi’nin başlamasıdır
Paylaş:

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Adana’da aşırı sıcaklar ve yaşanan kuraklık karşısında tarımsal sulamada artan su ihtiyacına dikkat çekti.

Tarımsal sulamada su ihtiyacının artmasına rağmen mevcut su kaynaklarının verimli kullanılmadığının da altını çizen Kısacık, “Adana’da tatlı su kaynaklarımızın yüzde 75'ini kullanan tarım sektöründe su, açık kanal ve kanaletlerle dağıtılırken aşırı sıcaklardan kaynaklı buharlaşma sebebiyle suyun yaklaşık yüzde 50'sini daha tarlalara ve bahçelere ulaşmadan kaybediyoruz.” dedi.

Konuşmasında Adana’da kullanılan sulama sistemlerinin, su kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı bakımından yeterli olmadığını ve sulama sistemlerinin modern tarım metotlarına uygun hale getirilmesinin önemine yer veren Kısacık, şunları söyledi:

“Modern tarım yapılan ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de yatırımları başlayan kapalı basınçlı sistem sulama projelerine öncelik vermeliyiz. Açık kanal ve kanaletlerle yapılan eski ve demode sistem sulama projeleri yerine istimlak ve toprak kaybı gerektirmeyen kapalı basınçlı sisteme geçilerek topraklarımızı ve suyumuzu korumalıyız. Bu sözlerim aynı zamanda, Adanalı çiftçilerimizin talebidir. Adanalı çiftçilerimizin ortak arzusu, Çukurova Kapalı Basınçlı Sulama Projesi’nin bir an önce başlamasıdır.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.