63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
YAŞAM

Kız Öğrenci Yurdunda Yangın Faciası: 8 Öğrenci Hayatını Kaybetti

Adana'da bulunan Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda yangın çıktı. DHA, yangında 8 kişinin yaşamını yitirdiğini, 13 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Kız Öğrenci Yurdunda Yangın Faciası: 8 Öğrenci Hayatını Kaybetti
Advert
Paylaş:

Akşam saatlerinde Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. 28 öğrencinin kaldığı yurtta, 8 öğrenci hayatını kaybetti, 13 öğrenci yaralandı. 3 öğrencinin ise kayıp olduğu bildirildi.

CAMLARDAN ATLADILAR

Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler korku içerisinde camlardan atlayarak canlarını kurtardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi. Ekipleri söndürme çalışmalarını sürdürürken, 8 kız öğrenciye ulaşılamadı. Öğrencilerin binada mahsur kalmasından endeşi ediliyor.

Yaralanan öğrenciler hastanelere kaldırıldı.

 

VALİ: 13 ÖĞRENCİ YARALANDI

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesinde bir öğrenci yurdunda yangın çıktığını belirterek, "Olayda ilk belirlemelere göre 13 öğrencimiz yaralandı. İlk tespitlere göre yangında ölen yok." dedi.

Alınan bilgiye göre, ilçedeki Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Bir anda büyüyen yangına ihbar üzerine çağrılan itfaiye ekipleri müdahale ederken, bazı öğrencilerin dumandan etkilendikleri öğrenildi.

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürerken, bina içinde öğrenci kalıp kalmadığının tespiti için de arama çalışması başlatıldı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, alınan ilk bilgilere göre yurtta 28 öğrencinin kaldığını söyledi.DUMANDAN ETKİLENEN VE YANGINDAN KAÇARKEN YARALANANLAR VAR

Bu öğrencilerden olay sırasında yaralananlar olduğunu aktaran Demirtaş, "Olayda ilk belirlemelere göre 13 öğrencimiz yaralandı. İlk tespitlere göre yangında ölen yok. Öğrencilerimizden bazıları dumandan etkilenmiş, kiminde kaçarken meydana gelen kırıklar var. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı."

Demirtaş, tüm itfaiye, sağlık ve kurtarma ekiplerinin seferber edildiğini bildirerek, kendisinin de olay yerine gitmek üzere hareket ettiğini söyledi.

 

İHA: 1 ÖĞRENCİ ÖLDÜ, 8 ÖĞRENCİ KAYIP

Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 1 öğrencinin hayatını kaybettiği, 8 öğrencinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangına itfaiyenin müdahale etti. 3 katlı binanın ahşap olan son katı alevlere teslim oldu.

Yangında alevlerden kaçmak isteyip pencereden atlayan öğrencilerin de aralarında bulunduğu 13 kişinin yaralandığı, kimliği henüz belirlenemeyen bir öğrencinin cesedine ulaşıldığı, 8 öğrencinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Yaralılar tedavi altına alınırken, itfaiyenin soğutma çalışmaları sürüyor.

DHA: 8 ÖĞRENCİ HAYATINI KAYBETTİ

Adana'nın Aladağ ilçesindeki bir öğrenci yurdunda çıkan yangında 8 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

YAŞAM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et ŞANLIURFADA HIRSIZLAR ARTIK NEFES ALAMIYOR

Akışın sonuna geldiniz.