63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Konya’da Tarım Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarım Haftası ve 22. Konya Tarım Fuarı kapsamında tarıma yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla kent genelinde çeşitli etkinlikler düzenledi.

Konya’da Tarım Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi
Paylaş:

Bu kapsamda gerçekleştirilen Ayasofya Dergisi Medrese Buluşmaları, “Toprak, Buğday, Bereket” başlığıyla Depo No:4’te yapıldı. Programda, toprağın ve üretimin önemi tarih, düşünce ve kültür perspektifinden ele alındı.

Etkinlikte; Güngör Karauğuz, Yunus Meşe, Abdullah Kasay, Zeynep Sayman, Hülya Acet, Harun Yakarer, Sait Mermer ve Aziz Kağan Güneş konuşmacı olarak yer aldı. Programın moderatörlüğünü Harun Yakarer ve Hacer Yeğin Güneş üstlendi.

Öte yandan belediye tarafından kentin farklı noktalarında tarım temalı alanlar oluşturuldu. Bu alanlar; Meram Gar önü, Zafer Meydanı, Kültürpark Tramvay Kafe önü, Taş Bina önü, Türbeönü Çarşıları ve Mevlana Meydanı’nda vatandaşların ziyaretine açıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü de etkinlikler kapsamında Kültürpark’ta stant kurarak “bilinçli su kullanımı” konusunda bilgilendirme yaptı. Stant ziyaretçilerine çam fidanı dağıtıldı.

Hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerde tarımsal üretim ve su kaynaklarının kullanımıyla ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.