63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Konya’da yaş sebze ve meyvede fahiş fiyatlara karşı denetimler sürüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ticaret İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenilir ve uygun fiyatlı yaş meyve ve sebzeye erişimini sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor.

Konya’da yaş sebze ve meyvede fahiş fiyatlara karşı denetimler sürüyor
Paylaş:

Konya Büyükşehir Belediyesi Hal Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, yaş meyve ve sebze fiyatlarında haksız ve fahiş artışlara karşı denetimlerine aralıksız devam ediliyor.

Ticaret İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yapılan denetimler, 5957 sayılı Sebze ve Meyve Ticaretini Düzenleyen Kanun kapsamında gerçekleştiriliyor. 

Yapılan denetimlerde; yerel ve ulusal marketler ile Konya Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki mücavir alanlarda satışa sunulan yaş meyve ve sebzelerin satış fiyat etiketi ve künyeleri kontrol ediliyor. 

Mevzuata aykırı uygulamalar tespit edilen işletmeler hakkında idari ve cezai işlemler uygulanırken, kurallara uymayanlara taviz verilmiyor. 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.