63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Kristersson, Malmö’de Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle’ü ziyaret etti

Stockholm, 27 Şubat (Hibya)- İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Malmö’de demirleyen Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle’ü ziyaret ederek, Fransa ve İsveç'in NATO çerçevesindeki savunma iş birliğine ve Ukrayna’ya verilen desteğe dikkat çekti.

Kristersson, Malmö’de Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle’ü ziyaret etti
Paylaş:

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Malmö limanında bulunan Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle ve beraberindeki savaş grubuna ziyaret gerçekleştirdi. 

Ziyaret sırasında müttefik güçlerle bir araya gelen Kristersson, geminin NATO'nun caydırıcılık ve savunma kapasitesindeki stratejik rolünü vurguladı.

Fransa ve İsveç arasındaki güçlü ortaklığa değinen Başbakan Kristersson, "Bu etkileyici uçak gemisi, NATO'nun caydırıcılık ve savunma faaliyetlerini destekliyor. Fransa ve İsveç; Avrupa güvenliğine, büyümesine ve rekabet gücüne güçlü katkılar sağlıyor" dedi.

Ziyaretin önemine ilişkin konuşan  Kristersson, iki ülkenin ortak vizyonuna dikkat çekerek "Birlikte; Ukrayna'yı, kurallara dayalı bir dünya düzenini ve Avrupa'yı savunuyoruz. Gemideki mürettebata görev sürelerinin geri kalanında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.