63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Lahbib: Türkiye’deki mülteciler için 20 milyon euroluk yeni insani yardım sağlanacak

Brüksel, 11 Mayıs (Hibya)-Avrupa Birliği (AB) Eşitlik, Hazırlık ve Kriz Yönetimi Komiseri Hadja Lahbib, Türkiye’deki mülteciler ve ev sahibi topluluklara yönelik 2026 yılı için 20 milyon euroluk yeni insani yardım sağlanacağını açıkladı.

Lahbib: Türkiye’deki mülteciler için 20 milyon euroluk yeni insani yardım sağlanacak
Paylaş:

AB Komiseri Lahbib, Türkiye’nin milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapmaya devam ettiğini belirterek Avrupa Birliği’nin hem mültecilere hem de ev sahibi topluluklara desteğini sürdüreceğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, 2026 yılı için ayrılan 20 milyon euroluk yeni insani yardım paketi kapsamında en kırılgan gruplara sağlık hizmetleri, koruma ve temel ihtiyaç desteği sağlanacağı ifade edildi.

Avrupa Komisyonu tarafından yürütülecek programın, Türkiye’deki insani ihtiyaçların karşılanmasına katkı sunmayı ve mevcut destek mekanizmalarını güçlendirmeyi hedeflediği belirtildi.

AB yetkilileri, desteğin hem mültecilerin yaşam koşullarını iyileştirmeyi hem de ev sahibi toplumların yükünü hafifletmeyi amaçladığını vurguladı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.