63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Lavrov: Tarih spiralde dönüyor, güçsüzler eziliyor

Moskova, 22 Mart (Hibya)-Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa’yı eleştirerek, diplomaside pragmatizmin ve karşılıklı çıkarların önemine dikkat çekti.

Lavrov: Tarih spiralde dönüyor, güçsüzler eziliyor
Paylaş:

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, 21 Mart 2026 tarihinde Looking Back programında verdiği röportajda, diplomaside karşılıklı saygı ve pragmatizmin önemine vurgu yaptı. Lavrov, her müzakerenin tarafların kişilikleri ve bilgi düzeyine bağlı olduğunu, özellikle Orta Doğu gibi köklü sorunlarda hızlı çözümlerin işe yaramayacağını belirtti.

ABD’nin yalnızca kendi çıkarlarını koruduğunu ve bunun için çeşitli yöntemlere başvurabileceğini ifade eden Lavrov, Avrupa’yı ise neo-sömürgeci tutumla eleştirdi.

Enerji piyasalarındaki gerilimlere değinen Lavrov, Avrupa’nın Rusya’dan ucuz enerjiye erişiminin engellendiğini ve bazı ülkelerin daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Lavrov, tarihi süreçlerin tekrar ettiğini ve günümüzde “güçlünün haklı olduğu” bir dönemin görüldüğünü belirterek, Rusya’nın güçlü ordusu, zengin doğal kaynakları ve bilimsel potansiyelini ileri teknolojilere dönüştürmesinin önemini vurguladı. Bakan, Başkan Vladimir Putin’in de sık sık dile getirdiği gibi, “Güçsüzler ezilir” ifadesiyle ülkenin güçlü olmasının gerekliliğine işaret etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.