63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
DÜNYA

Lazzarini: İsrail gözaltı merkezlerinde insanlık dışı muameleye dair anlatımlar var

New York, 31 Temmuz (Hibya) – Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail tarafından gözaltına alınıp sonrasında serbest bırakılan UNRWA personelinin İsrail gözaltı merkezlerinde yaşadıklarını insanlık dışı muamele olarak değerlendirdi.

Lazzarini: İsrail gözaltı merkezlerinde insanlık dışı muameleye dair anlatımlar var
Advert
Paylaş:

İsrail tarafından gözaltına alınıp sonrasında serbest bırakılan kişilerle yılın başlarında serbest bırakıldıktan sonra görüştüklerini belirten Lazzarini, şunları söyledi:

"Bize uyku ve yiyecekten mahrum bırakılma, tuvaleti kullanmalarına izin verilmemesi ve bez giymeye zorlanma, aile üyelerine zarar verme tehditleri, sözlü ve fiziksel taciz, itirafa zorlanma ve anlamadıkları bir dilde belgeler imzalamaya zorlanma gibi kötü muamele ve işkencelerden bahsettiler. Bu belgeler arasında UNRWA ile Filistinli silahlı gruplar arasındaki ilişkilerle ilgili olanlar da vardı."

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, "Bu uluslararası insan hakları ve insancıl hukuk ihlallerinin araştırılması ve sona erdirilmesi gerekiyor" dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.