63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Lula da Silva: CELAC ve AB, yeni bir dünya düzeninin inşasında merkezi rol oynuyor

Santa Marta, 9 Kasım (Hibya) - Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva, 4. CELAC–Avrupa Birliği (AB) Zirvesinin, küresel gündemin temel konularında iş birliğini ilerletmeyi amaçladığını söyledi.

Lula da Silva: CELAC ve AB, yeni bir dünya düzeninin inşasında merkezi rol oynuyor
Paylaş:

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Kolombiya’nın Santa Marta kentinde düzenlenen 4. CELAC–Avrupa Birliği Zirvesinin, Latin Amerika, Karayipler ve Avrupa Birliği liderlerini bir araya getirerek küresel gündemin temel konularında iş birliğini ilerletmeyi amaçladığını belirtti.

Zirvede eğitim, sağlık, yapay zeka, ticaret, yatırım ve organize suçla mücadele gibi başlıkların ele alındığını aktaran Lula da Silva, “CELAC ve Avrupa Birliği, barışa, çok taraflılığa ve çok kutuplu bir uluslararası düzene dayalı bir dünya inşa edilmesinde merkezi rol oynuyor.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Yusuf Fehmi Genç'ten iki altın madalya

Akışın sonuna geldiniz.