63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Luxon: Avustralya ile stratejik ortaklığı güçlendiriyoruz

Queensland, 6 Haziran (Hibya)-Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon, Queensland’da Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ile yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki güvenlik ve ekonomik iş birliğini güçlendirdiklerini belirterek “daha güvenli ve güçlü bir gelecek” vurgusu yaptı.

Luxon: Avustralya ile stratejik ortaklığı güçlendiriyoruz
Advert
Paylaş:

 Luxon, daha değişken hale gelen küresel koşullarda dost ülkelerle iş birliğinin her zamankinden daha önemli olduğunu belirtti.

Yeni Zelanda Başbakanı Luxon, Avustralya ile ilişkilerin ülkesinin dış politikasında özel bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, Avustralya’nın Yeni Zelanda’nın en yakın ortağı ve tek müttefiki olduğunu ifade etti.

Queensland’da gerçekleştirilen görüşmede Queensland bölgesinde bir araya gelen Luxon ve Anthony Albanese, iki ülke arasındaki güvenlik, savunma ve ekonomik iş birliğini daha da derinleştirme konusunda mutabık kaldı.

Luxon, ortaklığın yalnızca iki ülke için değil, aynı zamanda bölgesel istikrar ve refah için de kritik olduğunu belirterek, “daha güvenli ve güçlü bir gelecek inşa etme” hedefiyle birlikte çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.