63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Malatya’da iş yerlerine yönelik denetim

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafında kent genelindeki iş yerlerine yönelik denetimler sürdürülüyor.

Malatya’da iş yerlerine yönelik denetim
Paylaş:

Malatya genelinde ramazan ayının yaklaşması ile birlikte denetimlerini artıran ekipler, vatandaşların sağlıklı, güvenli ve adil ticaret ortamı içerisinde alışveriş yapma imkanı sağlamak için çalışmalar gerçekleştiriyor.  Denetim ekipleri tarafından 2025 yılında 9 bin 592 işyeri denetlenirken, 2026 Ocak ayında ise 117 işyerinde denetim gerçekleştirildi.

Mevzuata aykırı durum tespit edilen işletmelere yönelik gerekli uyarı ve ikazlar yapılırken, uyarılara uymayan işletmeler hakkında ise gerekli yasal işlemler gerçekleştiriliyor.

Ramazan ayı öncesinde haftanın üç günü Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, haftanın iki günü ise Büyükşehir Belediyesi Denetim ekipleri olarak kontrollerin gerçekleştiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hanifi Acar, yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla denetimlerin artırılarak devam edeceğini belirtti.

Acar, yapılan denetimlerin vatandaşların temiz, hijyenik ve güvenilir gıdalara ulaşımını sağlamasına yönelik olduğunu söyledi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.