63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Mesir Festivali’nde kültür, gastronomi ve turizm temalı söyleşi düzenlendi

486. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide sanatçılar ve yerel yöneticiler, Manisa’nın kültürel mirası ve turizm potansiyelini değerlendirdi.

Mesir Festivali’nde kültür, gastronomi ve turizm temalı söyleşi düzenlendi
Paylaş:

486. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında kültür ve gastronomi temalı bir söyleşi gerçekleştirildi.

Utku Yılmaz’ın moderatörlüğünde düzenlenen programa usta oyuncular Erkan Can ve Güven Kıraç katıldı. Katılımcılar, Manisa’nın tarihi dokusu, kültürel mirası ve gastronomik değerlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Programda Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste de yer aldı. Deste, Manisa’nın turizm potansiyeline dikkat çekerek Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı, Sardes Antik Kenti ve Spil Dağı Milli Parkı gibi alanların önemine vurgu yaptı.

Söyleşide, kentin kültürel ve tarihi yönlerinin turizm açısından değerlendirilmesi gerektiği ifade edilirken, Manisa’nın açık hava müzesi niteliği taşıdığı görüşü öne çıktı.

Festival kapsamında ayrıca gastronomi temalı oturumlar da düzenlendi. Sağlıklı beslenme ve geleneksel mutfak kültürü üzerine yapılan panellerde, yerel mutfakların sürdürülebilirliği ve mesir macununda yer alan şifalı bitkilerin beslenmedeki yeri ele alındı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Şanlıurfaspor, play-off’a yükseldi

Akışın sonuna geldiniz.