63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Meslek Fabrikası önünde nöbet sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Meslek Fabrikası’na yönelik el koyma girişimine karşı başlatılan nöbet perşembe gecesi de devam etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da katıldığı nöbette yurttaşlar, müzik dinletileri eşliğinde alanda bulunmayı sürdürdü.

Meslek Fabrikası önünde nöbet sürüyor
Paylaş:

Meslek Fabrikası önünde sabah saatlerine kadar devam eden nöbete, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın ile bazı ilçe belediye başkanları katıldı. Tepecik Müzisyenler Derneği üyeleri de şarkılar seslendirerek nöbete destek verdi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da alana gelerek incelemelerde bulundu. Tanal, binayı çevreleyen polis barikatlarını birbirine bağlayan plastik kelepçeleri pense ile kesti ve uygulamaya tepki gösterdi. Ayrıca polis yetkilileriyle görüşme talebinde bulundu.

Tanal yaptığı açıklamada, Meslek Fabrikası’nın bir eğitim kurumu olduğunu belirterek kurs faaliyetlerinin engellenmemesi gerektiğini ifade etti. Tanal, tahliye süreçlerinin hukuki prosedürlere göre yürütülmesi gerektiğini belirterek, konuya ilişkin idari ve hukuki süreçlerin devam ettiğini söyledi.

Açıklamasında, taşınmazla ilgili davaların bulunduğunu ve yürütmeyi durdurma kararlarının gündeme geldiğini belirten Tanal, tahliye işlemlerinin yargı süreci tamamlanmadan uygulanamayacağını savundu. Ayrıca uygulamanın hukuka aykırı olduğunu ileri sürerek yetkililere kararın yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

Tanal, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Adalet Bakanı Akın Gürlek’e çağrıda bulunarak uygulamanın gözden geçirilmesini istedi. Açıklamasında, Meslek Fabrikası’nda bulunan ekipmanların belediyeye ait olduğunu ve kursiyerlerin eğitimlerine devam edebilmesi gerektiğini dile getirdi.

 

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.