63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Moldova Başbakanı Recean'dan Gazprom'un doğal gaz teslimatını durdurma kararına tepki

Kişinev, 28 Aralık (Hibya) - Moldova Başbakanı Dorin Recean, Gazprom'un Moldova'nın sol yakasına doğal gaz teslimatını 1 Ocak 2025'ten itibaren durduracağı kararına tepki gösterdi.

Moldova Başbakanı Recean'dan Gazprom'un doğal gaz teslimatını durdurma kararına tepki
Paylaş:

Moldova Başbakanı Recean, Gazprom'un bugün Moldova'nın sol yakasına doğal gaz teslimatını 1 Ocak 2025'ten itibaren durduracağını söylediğini açıkladı.

Bunun bir enerji krizi değil, kasıtlı olarak yaratılan bir güvenlik krizi olduğunun altını çizen Recean, "Kremlin, Transdinyester bölgesindeki insanları kışın ortasında elektrik ve ısıtmadan mahrum bırakıyor. Moldova Hükümeti, bu eylemleri şiddetle kınıyor ve uluslararası bir denetim sonucunda geçersiz kılınan hiçbir sözde borcu tanımayacağımızı yineliyor." dedi.

Recean, Moldova'nın, Rusya'nın siyasi baskı ve manipülasyonlarına karşı kararlı bir duruş sergilediğini vurgulayarak "Moldova, tek bir tedarikçiye olan bağımlılığı azaltmak için doğal gaz tedarik kaynaklarını zaten çeşitlendirdi. Kremlin'in kararının sonuçlarına karşı koymaya tamamen hazırız. Önceliğimiz kesintisiz gaz tedarikini sağlamak ve savunmasız tüketicileri korumaktır." ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.