63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

MSB: Yıldırımhan Füze Sistemi’nde test süreçleri tamamlandı

İstanbul, 7 Mayıs (Hibya)- Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Yıldırımhan Uzun Menzilli Füze Sistemi’nde laboratuvar testlerinin tamamlandığını, saha testlerinin planlı şekilde sürdüğünü açıkladı.

MSB: Yıldırımhan Füze Sistemi’nde test süreçleri tamamlandı
Paylaş:

MSB, Yıldırımhan Uzun Menzilli Füze Sistemi’ne ilişkin teknik sürece dair açıklama yaptı.

Açıklamada, sistemde kullanılan sıvı yakıt teknolojilerinin AR-GE merkezlerinde yerli imkanlarla üretildiği belirtildi.

Asimetrik Dimetilhidrazin (UDMH) ve azot tetra oksit türevi sıvı yakıtların uzun süre depolanabilme, düşük sıcaklıklarda çalışabilme ve yüksek enerji üretme özellikleri sayesinde füze sistemlerine hareket kabiliyeti kazandırdığı ifade edildi.

3 ton harp başlığı taşıma kapasitesine sahip sistemin laboratuvar test süreçlerinin tamamlandığı, saha testlerinin ise planlanan takvim doğrultusunda devam ettiği bildirildi.

MSB, milli teknoloji hamlesi kapsamında yerli ve milli savunma sistemlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.