63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Nilüfer’de “Atatürk’ü Anma Konseri” düzenlendi

Nilüfer Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 87’nci yıl dönümü nedeniyle anma konseri düzenledi.

Nilüfer’de “Atatürk’ü Anma Konseri” düzenlendi
Paylaş:

Nilüfer Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak, onun ilke ve ideallerine olan bağlılığını müziğin diliyle ifade etmek amacıyla özel bir konser düzenledi. Nazım Hikmet Kültürevi’ndeki etkinlikte Şef  Deniz Tan yönetimindeki Nilüfer Senfoni Orkestrası ve Anadolu Nefesli Beşlisi sahne aldı.

Programa, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Demiröz ve Bukle Erman, Meclis Üyesi Demirhan Aslan, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in eşi Nuray Özdemir ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Programda Beethoven’in özgürlük ve kahramanlık temalarını işlediği ‘Egmont Uvertürü’ ve Cem Oslu’nun Anadolu Nefesli Beşlisi’ne ithafen yazdığı ‘Yolculuk’ adlı eser seslendirildi.

İki eser ile Atatürk’ün en çok önem verdiği ‘Bağımsızlık’ ve ‘İlerleme’ vizyonu müzik aracılığıyla yansıtıldı.

Konser sonunda sanatçılara teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, güzel bir konser izlediklerini belirtti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.