63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Opel, Brüksel Otomobil Fuarı'nın odağı oldu

Alman otomotiv devi Opel, Avrupa'nın en prestijli organizasyonlarından biri olan Brüksel Otomobil Fuarı'nda yenilikçi ürün gamını sergilerken, yeni Astra modelinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Opel, Brüksel Otomobil Fuarı'nın odağı oldu
Paylaş:

Fuarda Opel CEO'su Florian Huettl ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Rebecca Reinermann, yeni Opel Astra ve Astra Sports Tourer modellerini tanıttı. Rüsselsheim’da geliştirilen kompakt sınıfın efsanevi modeli Astra; daha keskin tasarımı, aydınlatmalı Opel Şimşek logosu ve 454 kilometreye varan elektrikli menziliyle fuarın ilgi odağı oldu.

Yeni Astra’nın segmentine yenilikçi özellikler kazandırdığını belirten Opel CEO'su Florian Huettl, modelin markanın kompakt sınıftaki 90 yıllık tarihindeki yeni adımı temsil ettiğini ifade etti. Pazarlama Başkan Yardımcısı Rebecca Reinermann ise yeni modellerde sunulan Intelli-Lux HD far sistemine dikkat çekerek, 50 binden fazla LED hücresinin yolu ve çevreyi diğer sürücüleri rahatsız etmeden hassas bir şekilde aydınlattığını vurguladı.

Sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında dış tasarımda krom detaylar yerine ışık kullanımının tercih edildiği yeni Astra’da, koltuklar yüzde 100 geri dönüştürülmüş malzemelerden üretiliyor. Ayrıca, ergonomik yapısıyla dikkat çeken Intelli-Seats koltuklar, giriş seviyesinden itibaren standart ekipman olarak sunuluyor.

Opel standında Astra modellerinin yanı sıra markanın elektrikli mobilite stratejisini yansıtan çok sayıda model yer aldı. Sergilenen araçlar arasında şunlar öne çıktı: Mokka GS: 2025 Altın Direksiyon Ödülü sahibi ve markanın en hızlı elektrikli seri üretim modeli. Grandland Elektrik AWD: Markanın ilk tamamen elektrikli dört tekerlekten çekişli modeli. Frontera Elektrik: Uzun menzil versiyonuyla fuarda yerini aldı. Corsa GS Vision Gran Turismo: Dijital ve gerçek dünyayı birleştiren yüksek performanslı konsept araç.

CEO Florian Huettl, 2025 yılının Opel için önemli bir yıl olduğunu ve 2026’nın daha heyecan verici geçeceğini belirtti. Paylaşılan verilere göre Opel Corsa, 2025 yılında Almanya'da satış istatistiklerinde zirvede yer alırken, İngiltere'de de B segmentindeki liderliğini korudu. Ayrıca yeni Grandland satışlarının yaklaşık yüzde 40'ının, Frontera siparişlerinin ise yarısının tamamen elektrikli versiyonlardan oluştuğu açıklandı.

Yeni Astra ve diğer yenilikçi modeller, 18 Ocak tarihine kadar Brüksel Expo'daki Opel standında ziyaretçilerle buluşmaya devam edecek.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.