63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Orban: Ukrayna'nın AB ve NATO'ya katılımı Rusya ile savaşa yol açar

Stockholm, 27 Haziran (Hibya) - Macaristan Başbakanı, Ukrayna'nın AB ve NATO yapılarına entegrasyonuna neden karşı çıktığı sorusuna ''Ukrayna, askeri çatışma halinde olduğu ve bu örgütlere katılımının onları kaçınılmaz olarak Rusya ile bir savaşa sürükleyeceği için Avrupa Birliği ve NATO'ya kabul edilemez.'' diye cevap verdi.

Orban: Ukrayna'nın AB ve NATO'ya katılımı Rusya ile savaşa yol açar
Paylaş:

Bir radyo programına katılan ViktorOrban "Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne üye olmasına izin veremeyiz, çünkü o zaman AB topraklarında gerçekleşecek bir savaşa gireceğiz." diye konuştu.

Orban, 26 Haziran'da Brüksel'deki AB zirvesinde Ukrayna'yı destekleyen ortak bir açıklamayı engellediğini doğruladı, bu da topluluğa katılımı için müzakerelerin başlamasına yeşil ışık yakacaktı. "Macaristan dün müzakerelerin ilk bölümünü açmayı kabul etmeyeceğini duyurdu." dedi.

24-25 Haziran tarihlerinde Lahey'de düzenlenen NATO zirvesinde de benzer bir tavır aldığını hatırlatan Orban  "Ukrayna NATO'ya kabul edilemez çünkü Rusya ile savaş halinde olan bir ülkeyi kabul etmek zorunda kalırız ve bu da üçüncü bir dünya savaşına yol açar." diye vurguladı.

Ukrayna'nın üyeliği konusu  NATO zirvesinde gündemine alınmadı ve nihai bildirgede de yer almadı. 

Macaristan başbakanına göre, Ukrayna şu anda açık sınırları olmayan ve güvenliğini sağlayamadığı "tanımlanmamış bir varlık". Orban  "Nasıl olduğunu bilmiyoruz, şu anda nasıl olduğunu da bilmiyoruz ve nasıl olacağı, geriye ne kalacağı da bilinmiyor" dedi. AB'nin Ukrayna ile işbirliği yapması ve ona ekonomik yardım sağlaması gerektiğine inandığını belrten Orban Ukrayna'nın  bu örgüte üyeliğiğinin şimdilik söz konusu olmadığını vurguladı.

Orban ayrıca pozisyonunun Macaristan'da Ukrayna'nın AB'ye kabulü için yapılan referandumun sonuçlarına denk geldiğini söyledi. 2 milyondan fazla kişi referanduma katıldı ve bunların yüzde 95'i bu ülkenin topluluğa katılmasına karşı oy kullandı. Orban, "Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne katılımını durdurduk." diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.