63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Pakistan Başbakan Yardımcısı Dar, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

İslamabad, 27 Mart (Hibya) - Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Senatör Mohammad Ishaq Dar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelerek Batı Asya'daki gelişmeleri ve Pakistan'ın bölgesel barış çabalarını ele aldı.

Pakistan Başbakan Yardımcısı Dar, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
Paylaş:

Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Senatör Mohammad Ishaq Dar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşme gerçekleştirdi. 

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Dar, "Bu akşam Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Batı Asya'daki gelişen durum ve bunun uluslararası barış ve güvenliğe yönelik etkileri hakkında görüş alışverişinde bulunduk" dedi.

BM'nin çatışmaların çözümündeki rolüne değinen Dar,  "Birleşmiş Milletler'in çatışmaların önlenmesi ve çözümü için vazgeçilmez olduğunu vurguladım ve Pakistan'ın sürdürülebilir barışa ulaşmanın tek geçerli yolu olarak diplomasi ve diyaloğa olan sarsılmaz bağlılığını yeniden teyit ettim” ifadelerini kullandı.

Dar ayrıca, Genel Sekreter Guterres'in Pakistan'ın bölgedeki barış ve istikrarı sağlamaya yönelik diplomatik çabalarını takdirle karşılayarak tam desteğini ilettiğini belirtti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.