63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
DÜNYA

Polis ve ultra-Ortodoks Yahudi protestocular çatıştı

Stockholm, 22 Ağustos (Hibya) - Kudüs'te, İsrail'in askerlik hizmetini ülkedeki tüm erkek ve kadınlar için zorunlu kılan yeni yasasını protesto eden kalabalık bir ultra-Ortodoks Yahudi gösterici grubu polis tarafından zorla dağıtıldı.

Polis ve ultra-Ortodoks Yahudi protestocular  çatıştı
Advert
Paylaş:

İsrail Yüksek Mahkemesi, Haziran'da Haredi (ultra-Ortodoks) Yahudilerinin askere alınmasını zorunlu kıldı. Bu grup daha önce dini eğitimlerini sürdürmek için askerlik hizmetinden muaf tutuluyordu ki bu on yıllardır tartışmalı bir konuydu.

Haredi erkeklerden oluşan büyük bir kalabalık Çarşamba günü askere alma konusundaki değişikliği protesto etti ve Batı Kudüs'teki bir askere alma merkezi yakınlarında İsrail polisiyle çatıştı.

İsrail polisi gösteriyi “yasadışı” ilan ederken bazı katılımcılar taşkınlık çıkardı, yakındaki yolları kapattı ve polise cisimler fırlattı. Kalabalığı dağıtmak için tazyikli su kullanıldı.

İsrail ordusu Gazze'de devam eden savaş, Batı Şeria'daki askeri baskınlar ve Lübnanlı grup Hizbullah ile sınır ötesi çatışmalar nedeniyle aylardır personel sıkıntısı çekiyor.

The Times of Israel'e göre şu ana kadar askere alınma yaşının altındaki Haredi Yahudilerinin çok azı askerlik şubelerine başvurdu. Bu grup İsrail'in yaklaşık 9,5 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 13'ünü oluşturuyor.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.