63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Rusya ve Ukrayna arasında karşılıklı olarak 193 esir takası yapıldı

Moskova, 25 Nisan (Hibya)- Rusya Savunma Bakanlığı, Cuma günü Rusya ve Ukrayna arasında karşılıklı olarak 193 esirin takas edildiğini açıkladı.

Rusya ve Ukrayna arasında karşılıklı olarak 193 esir takası yapıldı
Paylaş:

CCTV’nin haberine göre; Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev kontrolündeki bölgelerden 193 Rus askerinin iade edildiğini, buna karşılık 193 Ukrayna askerinin teslim edildiğini bildirdi. 

Serbest bırakılan Rus askerlerinin Belarus’ta tıbbi ve psikolojik destek aldıkları, ardından rehabilitasyon süreci için Rusya’ya nakledilecekleri ifade edildi. 

Takas sürecinin Birleşik Arap Emirlikleri ve Amerika Birleşik Devletleri’nin insani arabuluculuğuyla gerçekleştirildiği kaydedildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski de operasyonu doğrulayarak iade edilenler arasında yaralıların ve haklarında suç duyurusu bulunan kişilerin yer aldığını belirtti. 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.