63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Saar: Hizbullah’ın ateşkes ihlalleri Lübnan’ın çıkarlarına aykırı

Kudüs, 27 Nisan (Hibya)- İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Kudüs’te Birleşmiş Milletler Lübnan Özel Koordinatörü Jeanine Hennis-Plasschaert ile bir araya geldi.

Saar: Hizbullah’ın ateşkes ihlalleri Lübnan’ın çıkarlarına aykırı
Paylaş:

Saar, görüşmede Hizbullah’ın ateşkes ihlallerini sürdürdüğünü ve bunun Lübnan’ın çıkarlarına zarar verdiğini ifade etti. Saar, İran’ın etkisi altında olduğunu öne sürdüğü Hizbullah’ın 2 Mart’tan bu yana İsrail’e yaklaşık 10 bin roket, füze ve insansız hava aracı fırlattığını savundu.

Açıklamada, saldırıların bir kısmının Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) mevzilerinin yakınından gerçekleştirildiği iddia edildi. Saar ayrıca Hizbullah’ın UNIFIL noktalarına yakın bölgelerde faaliyet gösterdiğini, bu alanları gözetleme ve hareket için kullandığını öne sürdü.

İsrail Dışişleri Bakanı Saar, Lübnan hükümetine Hizbullah’a karşı daha kesin adımlar atması çağrısında bulunarak, finansman kaynaklarını hedef alan önlemler alınması gerektiğini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.