63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Şahin: Kalem çalanla cana kıyan aynı kefeye konamaz

DEVA Partisi Ankara Milletvekili Av. İdris Şahin, ağır suçlarda tavizsiz olunması gerektiğini belirterek, “Bir çocuğun kalem çalmasıyla cana kıyması aynı değerlendirilemez.” dedi.

Şahin: Kalem çalanla cana kıyan aynı kefeye konamaz
Advert
Paylaş:

DEVA Partisi Ankara Milletvekili Av. İdris Şahin, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in kamuoyuna yansıyan suça sürüklenen çocuklar ve sosyal medya düzenlemelerine dair hazırlıklarını hukukçu perspektifiyle değerlendirdi.

Suça sürüklenen çocukların geleceğinin kurtarılmasının devletin asli görevi olduğunu ifade eden Şahin, “Çocukları yetişkin gibi yargılayıp cezalandırmak kolaycılıktır. Devletin görevi intikam almak değil, ıslah etmektir. Çocuk hata yapar; devlet o hatayı kalıcı bir kader haline getiremez” şeklinde konuştu. Ancak adalet terazisinin hassasiyetine dikkat çeken Şahin, ağır suçlarda tavizsiz olunması gerektiğini şu sözlerle vurguladı:

“Cinayette, cinsel istismarda ve örgütlü suçlarda toptancı indirim olmaz! Bir çocuğun kalem çalmasıyla cana kıyması aynı değerlendirilemez. Suçun ağırlığına göre ayrı bir denge kurulmak zorundadır.”

Sosyal medyadaki dezenformasyon ve linç kültürüne karşı düzenlemelerin konuşulabileceğini kaydeden Ankara Milletvekili Şahin, kimlik doğrulaması ve yaş kısıtlaması gibi adımların ifade özgürlüğüne zarar vermemesi gerektiğini belirtti.

Düzenlemenin bir "sansür sopası" olarak kullanılmaması gerektiğini söyleyen Şahin, “Eğer bu adım muhalefeti susturma ve eleştiriyi bastırma aracına dönüşürse karşısında oluruz. Kimlik doğrulaması anayasal hakları yaralamamalıdır.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.