63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Husumetli Aileler Barıştı

ŞANLIURFA'da, bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga ardından Bozkuş ile Demirkol, aileleri arasında başlayan husumet düzenlenen barış yemeğiyle son buldu.

Şanlıurfa'da Husumetli Aileler Barıştı
Advert
Paylaş:

ŞANLIURFA'da, bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga ardından Bozkuş ile Demirkol, aileleri arasında başlayan husumet düzenlenen barış yemeğiyle son buldu. İpekyol Mahallesi'nde geçen yıl Kasım ayında 17 yaşındaki çırak Ömer Faruk Demirkol tartıştığı tesisat ustası  Halil Bozkuş'un boynundan bıçaklayarak öldürdü. Haliliye Belediye Başkanı  Fevzi Demirkol'un yeğeni olduğu belirtilen Ömer Faruk Demirkol, tutuklandı. Bozkuş ve Demirkol aileleri arasındaki husumeti sonlandırmak için kentin illeri gelenleri Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Feridun Öncel, işadamı Hadi Altun, aracılık etmesiyle aileler barışa ikna oldu. Barış yemeği için aynı masada oturan taraflar, okunan dualar eşliğinde el sıkışarak aralarındaki husumette son verdi. Barış yemeğine  Şanlıurfa Valisi  Güngör Azim Tuna,  AK Parti  Milletvekili  İbrahim Halil Yıldız, Haliliye Belediye Başkanı  Fevzi Demirkol ile yaklaşık 1500 kişi katıldı. Barışın her iki aileye hayırlı olmasını dileyen Vali  Güngör Azim Tuna, şöyle dedi: 

"Barışa katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Burada sağlanan barış her iki aileye de hayırlı olsun. Barış yemeği vesilesi ile her iki aile arasında bu zamana kadar vuku bulan bir soğukluğun giderilmesi gerçekleştirildi. Dinimizce istenilmeyen bir durum dargınlık, küskünlük ve anlaşmazlık hem Allah katında hoş görülmüyor, hem de günümüz toplumunda hoş görülmeyen işlerdir. Bu adetlerde yavaş yavaş terk ediliyor. Bir suç işlenmişse bu suçun ferdiligi esas olmalı, o zaten cezasını çekiyor ve bundan başkalarının mağdur olmaması lazım. Ben burada görev yaptığım süre içerisinde kesinlikle böyle bir mağduriyete yol açılmaması için elimden geleni yapacağım. Kimse evini, köyünü, barkını terk etmek zorunda kalmayacaktır ve bundan rant elde etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Eğer yanlış yapan olursa da yakasına yapışacağız bunun böyle bilinmesini istiyorum." Yapılan konuşmaların ardından davetlilere etli pilav ve zerde tatlısı ikram edildi.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Şanlıurfa Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.