63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
YAŞAM

SINIRDA TEHLİKE BÜYÜYOR

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan Tel Abyad'a daha önce büyük bir bayrak açan IŞİD tehlikesi giderek büyüyor.

SINIRDA TEHLİKE BÜYÜYOR
Advert
Paylaş:

Irak-Şam İslam Devleti örgütünün Suriye ve Irak'ta kazandığı mevziler, başta Türkiye olmak üzere bölge ülkeleri için giderek daha büyük bir tehdit haline geliyor.

 Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Suriye ve Irak’ta kazandığı mevziler, başta Türkiye olmak üzere bölge ülkeleri için giderek daha büyük bir tehdit haline geliyor. Her iki ülkenin kuzeyinde pek çok köy ve kasabayı ele geçiren, Türkiye-Suriye sınırındaki Tel Abyad’a, Şanlıurfa’dan bile görünen dev bir bayrak asan IŞİD örgütü Irak’ın ikinci büyük kenti olan Musul’u da ele geçirdi.

 

 

IŞİD, Musul’u ele geçirdikten sonra, kentten en az 500 bin kişinin kaçtığı belirtilirken, örgüt şimdi de Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Selahattin kentine bağlı Tuzhurmatu'ya doğru ilerliyor. Kerkük'ün güneyindeki ilçe ve köylere de saldıran IŞİD örgütüne yakın sosyal medya hesaplarından paylaşılan bir harita, tehdidin Türkiye için geldiği boyutu da gösteriyor. Irak ve Suriye’de IŞİD kontrolünde olan bölgeler neredeyse Türkiye’ye komşu bir ülkeye dönüşmüş durumda.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

YAŞAM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et 8 GÖZALTI SİVEREK

Akışın sonuna geldiniz.