63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
Siverek

Siverekli Taş Ustası 6 Tonluk Kayadan "Ay Yıldız" Yaptı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde taş ustası Mahmut Selaniş, 6 tonluk kayadan "ay yıldız" yaptı.

Siverekli Taş Ustası 6 Tonluk Kayadan "Ay Yıldız" Yaptı
Advert
Paylaş:

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde taş ustası Mahmut Selaniş, 6 tonluk kayadan "ay yıldız" yaptı.

 

Siverek'te 30 yıllık taş ustası Mahmut Selaniş (52), gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle, doğu ile batının kardeş olduğunu anlatmak için tek parça kayadan Türk bayrağındaki ay yıldızı yaptığını söyledi.

 

Yaklaşık 6 ay süren çalışma sonucu hazırladığı ay yıldızı Ankara Büyükşehir Belediyesine hediye etmek istediğini belirten Selaniş, şöyle konuştu:

 

"Kabul etmesi halinde, belediyenin belirleyeceği alana bayrağı dikmek için Ankara'ya gideceğim. Bayrağımız bir, vatanımız bir. Kardeşlik duygularını geliştirmek ve bayrak sevgisini kara taşa işlemek amacıyla bu bayrağı yaptım. Bayrak tek parça taştan 4 metre boyunda. Kaidesiyle 5 metreyi buluyor. Yaklaşık 6 ton ağırlığında."

 

Selaniş, Ankara Büyükşehir Belediyesinin hediyesini kabul etmesini umduğunu belirtti.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Siverek Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.