63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
Ortadoğu

Suriyelinin Yönettiği Çete Bursa'da 3 Kadını Dolandırdı

Bursa'da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, 1'i emekli öğretmen 3 kadını dolandırdıkları iddiasıyla 2'si Suriyeli 6 kişi gözaltına alındı.

Suriyelinin Yönettiği Çete Bursa'da 3 Kadını Dolandırdı
Advert
Paylaş:

Bursa'da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, 1'i emekli öğretmen 3 kadını dolandırdıkları iddiasıyla 2'si Suriyeli 6 kişi gözaltına alındı. Şebekenin liderliğini de Suriyeli bir kişinin yaptığı ortaya çıktı.

 

Şanlıurfa merkezli dolandırıcılık şebekesinin elemanları Bursa'da oturan emekli öğretmen 47 yaşındaki F.Ö.'yü arayıp, Diyarbakır'da kuyumcu soygunu olduğunu, olay yerinde bulunan kimlikten hareketle kendisini tespit ettiklerini, bu işten kurtulması için acilen 12 bin lira bulması gerektiğini söyledi. Paniğe kapılan F.Ö., bankaya giderek 12 bin lira çekip, söylenen yere giderek dolandırıcılara teslim etti.

Sonradan kendisine tuzak kurulduğunu fark eden F.Ö.'nun polise şikayeti üzerine harekete geçen ekipler, bölgedeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerinden hareketle, emekli öğretmen F.Ö.'yü dolandıran kişilerin Suriye uyruklu 24 yaşındaki K.A.S. ve 41 yaşındaki V.E.A. ile, sabıkalılar 29 yaşındaki H.K. ve 25 yaşındaki İ.T.'yi gözaltına aldı.

Aynı yöntemle 57 yaşındaki F.A.'yı 17 bin lira, aynı yaştaki Ü.K.'yı da 14 bin lira dolandırdıkları iddiasıyla 25 yaşındaki B.H. ile 27 yaşındaki M.Ö. de kamera görüntülerinden saptanarak gözaltına alındı.

Şüpheliler emniyetteki sorgularında, dolandırdıkları kişilerden aldıkları paraların yüzde 15'ini kendilerinin aldığını, kalanını ise şebekenin Şanlıurfa'da bulunan lideri Suriyeli İ.A.'nın hesabına gönderdiklerini söyledi. Şüphelilerin sorgusu sürüyor

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Ortadoğu Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et ŞİMDİDE YOL SORUNU ÇIKTI

Akışın sonuna geldiniz.